Netwerk upgrade geslaagd


Dit bericht is meer dan 5 jaar oud, het is misschien niet meer accuraat.

Op zondagochtend 20 april tussen 09:30 en 11:30 uur is de oude router/switch die de netwerken op het Toernooiveld met elkaar en met de rest van het RU campusnetwerk (en daardoor ook met Surfnet/Internet) verbindt, vervangen door een nieuw, krachtiger exemplaar. De actie van C&CZ en UCI was op dit tijdstip gepland om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken voor medewerkers en studenten.

De komende weken zullen nog enkele aanpassingen aan het netwerk gemaakt worden, daarvan zal de overlast veel geringer zijn.

Enkele aspecten van deze upgrade: 1 router/switch die over 2 locaties verspreid is met redundante 10Gb uplinks naar het UCI. De router/switch kan betere afscherming bieden, o.a. door meer ruimte voor “access control lists” en door het gebruik van “reverse path forwarding”. Door gebruik van FlexLinks kunnen de desktop-switches eenvoudig en bedrijfszeker redundant aangesloten worden. Doordat er meer interfaces zijn, kunnen de cascades van desktop-switches verkleind worden en achterhaalde aansluitingen van perifere gebouwen gemoderniseerd worden.

Over het nieuwe netwerk (NiNe) schreef het UCI al in Enter magazine.