C&CZ

C&CZ (contactinfo ) is de IT-afdeling voor onderwijs en onderzoek van de Science Faculteit van de Radboud Universiteit .

 

Je bent bij ons aan het juiste adres voor ICT gerelateerde vragen, en in het bijzonder voor vragen over science accounts en science diensten als e-mail , data opslag , gitlab , VPN , ssh en enquetes . En ook voor vragen over laptops , desktops , linux login servers , rekenclusters , software licenties , poster- of 3d-printing en andere IT-gerelateerde vragen. Vragen of meldingen over IT-beveiliging, privacy of datalekken kun je ook bij ons kwijt.

 

Voor vragen over printen , telefoons , RU accounts , MS365 , RU website, netwerk-aansluitingen, neem contact op met de ICT helpdesk .

Maple nieuwe versie: Maple2022.2 en licentie verlengd   news

De door C&CZ beheerde “vier gelijktijdige gebruikers”-licentie van Maple is verlengd tot 31 december 2023. De nieuwste versie van Maple , Maple2022.2, is voor Windows/macOS/Linux te vinden op de Install -netwerkschijf en is op door C&CZ beheerde Linux-computers geïnstalleerd. Licentiecodes zijn bij C&CZ helpdesk of postmaster te verkrijgen.

december 2, 2022 · bijgewerkt december 5, 2022 ·  Peter

Beheer Science accounts met DHZ   news

Vanaf nu is het mogelijk om Science accounts die onder jouw beheer vallen te beheren in DHZ . Het overzicht van Science accounts waar je contactpersoon van bent, is te vinden in het menu “Mijn accounts”. Voor elk van deze accounts, kun je doorklikken naar een scherm waar drie acties zijn uit te voeren: Doorschuiven van de controledatum. Deze datum wordt gebruikt om herinneringsmailtjes te versturen. Account blokkeren. Met een geblokkeerd account is het niet mogelijk om op diensten in te loggen (zoals mail, login servers, gitlab)....

november 15, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Bram

Nieuwe gezichten bij C&CZ   news

C&CZ is erg tevreden dat recente vacatures vervuld zijn. Een jaar geleden kwam Eric Lieffers als systeemontwikkelaar/systeembeheerder. Eric heeft jaren als systeembeheerder bij FSW en bij ISC/ILS gewerkt. Vorige maand kwam Miek Gieben het team systeemontwikkeling/systeembeheer versterken en Alexander Greefhorst trad toe als ontwikkelaar. Miek studeerde Informatica in Nijmegen en is nu terug in Nijmegen na onder andere gewerkt te hebben voor SIDN, Google en Goldman Sachs, de laatste jaren als Site Reliability Engineer....

oktober 26, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Peter

Donatie aan vrije en open source software: Project Jupyter en Mozilla   news

C&CZ maakt voor het merendeel van de services gebruik van vrije software en opensourcesoftware . Daarom is al enige tijd geleden besloten dat de C&CZ-medewerkers elk jaar stemmen welke projecten een donatie van C&CZ krijgen. Dit jaar is de keus gevallen op Project Jupyter als nieuwe begunstigde. Project Jupyter is een non-profit, open-source project, geboren uit het IPython Project in 2014 toen het zich ontwikkelde om interactieve data science en wetenschappelijke berekeningen te ondersteunen in alle programmeertalen....

oktober 21, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Peter

Nieuwe C&CZ website   news

De C&CZ website is in een heel nieuw jasje gestoken. De update maakt de website bruikbaar op smartphones. We zullen ook zorgen dat we via de website medewerkers en studenten kunnen informeren zelfs als alle RU-diensten down zijn. De inhoud van de oude site is overgezet. De oude website is voorlopig nog beschikbaar op https://old.cncz.science.ru.nl . Voor vragen en of opmerkingen, neem contact op met Postmaster .

oktober 14, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Bram

Matlab R2022b beschikbaar   news

De nieuwste versie van Matlab , R2022b, is beschikbaar voor afdelingen die licenties voor het gebruik van Matlab hebben. De software en de licentiecodes zijn via een mail naar postmaster te krijgen voor wie daar recht op heeft. De software staat overigens ook op de install -schijf. Op alle door C&CZ beheerde Linux machines is R2022b beschikbaar, een oudere versie (/opt/matlab-R2022a/bin/matlab) is nog tijdelijk te gebruiken. Op de door C&CZ beheerde Windows-machines zal Matlab tijdens het semester niet van versie veranderen om versieafhankelijkheden bij lopende colleges te voorkomen....

oktober 7, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Peter

AVD/AVS Audiovisual Services voor FNWI naar centrale RU-locatie   news

Vanaf maandag 3 oktober zullen Sacha Djuric en Jelle de Koter van AVD/AVS Audiovisual Services werken vanuit de centrale locatie Thomas van Aquinostraat 1.00.22 voor alle faculteiten en diensten. Het nieuwe telefoonnummer wordt [+31 24 36 12680](tel:+31 24 36 12680). De vaakst afgehaalde items kunnen dan gehaald worden bij de C&CZ helpdesk : verloopkabels, beamers voor de studieverenigingen, kabels, batterijen, afstandbedieningen en een mobiele USB-camera op statief met microfoon (o.a. voor hybride onderwijs)....

september 23, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Bjorn Bellink

Nieuwe versie van DHZ.science.ru.nl   news

Vandaag is de nieuwe versie van de C&CZ-selfservice site DHZ live gegaan. Deze versie heeft ook een volledig herschreven back-end, waardoor nieuwe functionaliteiten de komende tijd toegevoegd kunnen worden. De voornaamste nieuwe functionaliteit die nu direct bruikbaar is, is de mogelijkheid om in te loggen met het Radboud ID (personeelsnummer of studentnummer), om een vergeten Science wachtwoord te zetten. Bij vragen, benader C&CZ .

september 23, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Remco

Nieuwe versie van OriginLabPro (2022b SR1)   news

Er is een nieuwe versie (2022b SR1) van OriginLabPro , software voor wetenschappelijke grafieken en data-analyse,beschikbaar op de Install -schijf. Zie de website van OriginLab voor alle info over de nieuwe versie. De licentieserver ondersteunt deze versie. Afdelingen van FNWI kunnen bij C&CZ de licentie- en installatie-informatie krijgen, ook voor standalone gebruik. Installatie op door C&CZ beheerde PC’s wordt gepland. Bij vragen, benader C&CZ .

september 1, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Peter

C&CZ dagje uit: donderdagmiddag 22 september   news

Het jaarlijkse dagje uit van C&CZ is gepland voor donderdag 22 september. Voor bereikbaarheid in geval van ernstige storingen wordt gezorgd.

september 1, 2022 · bijgewerkt november 24, 2022 ·  Peter