De Radboud Universiteit beschikt over een Content Management Systeem (CMS) voor websites. Alle sites gebaseerd op dit CMS worden gehost door het ISC. De eenheid Communicatie (onderdeel van Radboud Services) is de eigenaar van de dienst en verantwoordelijk voor de correcte werking van het systeem. C&CZ biedt ook WWW_Services aan. Welke vorm het meest geschikt is, hangt af van de wensen. C&CZ adviseert graag bij de keuze.

Functioneel beheer en ondersteuning

Alle faculteiten en clusters hebben een of meer lokale CMS functioneel beheerders. De belangrijkste taken van de functioneel beheerders zijn:

  • Beheer van logins en rechten van de gebruikers van het CMS, d.w.z. van de sitebeheerders.
  • Het creëren van nieuwe sites voor (nieuwe) CMS gebruikers, het verwijderen van sites die niet meer gebruikt worden en het uitvoeren van grote wijzigingen in de algehele structuur van sites op verzoek van de betreffende eigenaar.
  • Technische ondersteuning en advies voor CMS gebruikers en het coordineren van nieuwe bugmeldingen tussen CMS gebruikers en de eenheid Communicatie.
  • Beperkt en ad hoc inhoudelijk paginabeheer van algemene facultaire paginas (zelden hele sites).

Contactgegevens van de functioneel beheerders is te vinden op onze Contactpagina.

Website beheerders

Er zijn vele websites en dus ook vele website beheerders bij FNWI die gebruik maken van het RU CMS. Er is een mailinglijst waar men zich op kan abonneren om actuele informatie te ontvangen over het CMS, onderhoudsberichten, bugmeldingen, enz.