Exchange account/mail-adres Voornaam.Achternaam at ru.nl voor FNWI-medewerkers per 1 augustus


Dit bericht is meer dan 5 jaar oud, het is misschien niet meer accuraat.

Met ingang van 1 augustus krijgen alle FNWI-medewerkers die nog geen account hebben in Exchange (de RU-centrale mail- en agendavoorziening) zo’n account en daarmee een mail-adres erbij, van de vorm: Voornaam.Achternaam@ru.nl. Voor wie al een Exchange-account heeft, met een mail-adres eindigend op bv @ru.nl @donders.ru.nl @fnwi.ru.nl, verandert er niets.

In Exchange kan men agenda’s met elkaar delen, zodat het maken van afspraken gemakkelijker wordt. Op elk van deze nieuwe @ru.nl-adressen wordt een “redirect” gezet naar het bestaande Science-adres. Hierdoor mist u geen mail, u krijgt er alleen een adres bij, dat alle nieuwe mail doorstuurt naar het bestaande adres.

Wilt u gebruik maken van Exchange? De “redirect” kunt u uitzetten door in te loggen op https://mail.ru.nl met het U-nummer voorafgegaan door “RU\” en uw RU-wachtwoord. Vervolgens vinkt u bij “Options -> Create an Inbox Rule” de “redirect all incoming” uit. Het doorsturen van de Science-mail naar Exchange kan aangezet worden door in de Doe-Het-Zelf site bij “doorsturen” het @ru.nl mail-adres in te stellen.

N.B.1: Thunderbird-gebruikers moeten de add-on “Lightning” installeren om vergaderverzoeken uit Exchange te kunnen zien en erop te reageren.

N.B.2: als er een redirect-regel in Exchange is, zal Exchange de mails niet doorsturen die afkomstig zijn van het doorstuur-adres, om te voorkomen dat mail steeds maar doorgestuurd wordt.

Heeft u hierover vragen, neem dan contact op met C&CZ.