Science-login

Elke medewerker of student van de Science faculteit krijgt een persoonlijke Science-login. Hiermee kun je gebruik maken van diensten zoals eduroam, storage, VPN, terminalkamer PC’s, JupyterHub en GitLab.

Een Science-login lijkt meestal op je naam en bevat geen punten, hoofdletters of een apestaartje (@). Bijvoorbeeld johndoe.

Info

Alle instellingen die te maken hebben met je Science-login, zoals het instellen van je wachtwoord en het beheren van groepen, mailaliassen, mail doorsturen en vakantieberichten, regel je in DHZ.

Studenten

Studenten krijgen na inschrijving automatisch een login gebaseerd op de informatie uit Osiris. Op het moment dat de Science-login is aangemaakt ontvang je een email met verdere instructies. Deze mail wordt gestuurd naar het mailadres dat in Osiris geregistreerd staat.

Het emailadres dat bij je science login hoort eindigt op @student.science.ru.nl en wordt automatisch doorgestuurd naar je @ru.nl adres. Dit is eventueel aan te passen op DHZ.

Info

Als je de Science-login nog even wil aanhouden terwijl je hier niet meer studeert, dan zal C&CZ dit alleen doen op verzoek van de contactpersoon van je studierichting. Informeer hierover bij de Student Information Point (STIP) van het Onderwijscentrum.

Medewerkers, gasten en stagiairs

Nieuwe medewerkers, stagiairs en gasten krijgen een Science-login op verzoek van de contactpersoon van de afdeling. Bij een Science-login hoort ook een mail-adres dat eindigt op @science.ru.nl. Binnenkomende mail is te lezen vanaf onze mailvoorziening, of middels DHZ door te laten sturen naar bijvoorbeeld het @ru.nl adres. Voor stagiairs die hier ook student zijn, is het niet nodig om een Science-login aan te vragen.

Info

Neem contact op met de contactpersoon van je afdeling als je de Science-login nog even wil aanhouden terwijl je hier niet meer werkt.

Science-login aanvragen

Alleen contactpersonen kunnen Science-logins aanvragen. Mail hiervoor de volgende gegevens naar Postmaster:

loginnaam Voorgestelde loginnaam. Bijvoorbeeld: ajakobsen, pieterb of janjanssen.
mailadres Een suggestie voor het nieuwe mail-adres, meestal iets als Initialen.Achternaam@science.ru.nl
volledige naam Naam van de nieuwe medewerker, gast of stagiair
U- of S-nummer Als het gaat om een medewerker of student. Met dit account kan ook worden ingelogd op DHZ om een (nieuw) wachtwoord in voor je Science-login in te stellen
loginnaam aanvrager Als aanvrager kun je de Science login beheren in DHZ.
prive mailadres Alleen nodig als het U- of S-nummer niet bekend is. Het prive mailadres waar een initieel wachtwoord naar toe gestuurd wordt. In deze mail staan instructies voor het instellen van een nieuw wachtwoord, maar geen vermelding van de loginnaam.

Controle-/einddatum

Voor medewerkers en studenten wordt de login automatisch verlengd zolang ze aan FNWI verbonden zijn. Een maand voor de controle-/einddatum krijgt de contactpersoon hiervan een melding. Als de contactpersoon geen actie onderneemt, krijgt twee weken later de gebruiker zelf hiervan bericht. Als de controle-/einddatum bereikt wordt, wordt de login inactief gemaakt. Een maand later wordt de login verwijderd.

Gasten

Wil je een of meerdere gasten tijdelijk toegang wilt geven tot bijvoorbeeld het draadloze netwerk of tot de PC’s in de terminalkamers, dan zijn er diverse mogelijkheden:

WiFi dag-code één dag Ga naar https://portal.ru.nl en bekijk de instructie voor Wifi-toegang Gasten
Wifi voor groepen één of meerdere dagen Vraag Eduroam Visitor Access aan bij de Library of Science of bij de C&CZ helpdesk.
Science-login één dag Science-logins voor vandaag liggen klaar bij de Library of Science.
Science-login meerdere dagen Vraag een persoonlijke gast-login zoals hierboven beschreven is.
GitLab/Mattermost login tijdelijk Vraag een Science-login aan als hierboven beschreven met beperkte toegang tot GitLab/Mattermost.
Science-logins voor groepen meerdere dagen Science-logins voor groepen kunnen per mail bij Postmaster worden aangevraagd. Vermeld daarbij het aantal logins en tot wanneer ze geldig moeten blijven. Als er ook gebruik gemaakt gaat worden van de pc’s in de terminalkamers, vermeld dan ook welke software is er nodig.